Berichten

Op deze pagina tref je een overzicht van al onze berichten aan.

18 november 2023

Wat een kinderfeest!

Vandaag was het eindelijk zover. Sinterklaas kwam aan in Nederland. Na aankomst in Gorinchem is hij meteen met zijn gezelschap doorgereisd naar de mooie Zuidlanden. In hotel Van der Valk ontving hij eerst de allerkleinsten (0-4 jaar). Wat een aandoenlijk tafereel was dat! Daarna was het tijd voor het grote Sinterklaas kinderfeest (4-8 jaar). En dat hebben we geweten. Wat een enthousiasme en wat een energie zat er in de 180 aanwezige kinderen. Sinterklaas en zijn pieten genoten zichtbaar. Na de nodige dansjes, spelletjes en vragen stellen moest Sint weer snel naar een volgend adres. Het Jabikshof in Goutum-Sùd. Waar hij met de jeugd van vroeger een gouden moment beleefde.

Lees meer »
10 november 2023

Vergeten toegangsbandje op te halen?

Ben je vergeten om voor je kind(eren) één of meerdere toegangsbandjes voor het Sinterklaasbezoek of -feest op zaterdagmiddag 18 november op te halen? Stuur ons dan voor donderdag 16 november een e-mail. Dan  regelen we dat je alsnog je gewenste bandje(s) krijgt.

Lees meer »
9 november 2023

Sint Maarten

Ook dit jaar gaan we tijdens Sint Maarten weer wat leuks doen. We gaan dit jaar geen optochten organiseren maar we fietsen met chocolademelk door de buurtschappen van De Zuidlanden om alle Sint Maarten-lopers op lekkere warme chocolademelk te tracteren. 

Lees meer »
5 november 2023

Wie komt er alle jaren?

Zaterdagmiddag 18 november is het zover. Dan komt de Goedheiligman weer naar onze mooie Zuidlanden. Het lukt de Sint dit jaar niet om met de boot te komen. Hij gaat daarom rechtstreeks naar het Van der Valk hotel. Daar zijn kinderen t/m 8 jaar welkom voor een bezoekje of het kinderfeest. Maar let op. Kinderen hebben een toegangsbandje nodig. Deze kan woensdag of vrijdag opgehaald worden bij het noodgebouw van De Pionier. Meer informatie staat in onderstaande uitnodiging. Deze wordt ook als flyer huis-aan-huis bezorgd.

Lees meer »
13 juni 2023

Doe mee aan de jeugd viswedstrijd

Houd jij van vissen? Let dan goed op. Want op 15 juli organiseren we voor de jeugd uit de wijk een viswedstrijd aan het Alddjip aan De Bleek in Techum. Dit doen we in samenwerking met Hengel Sport Vereniging (HSV) Leeuwarden. Je kan deze middag een prijs voor de grootste of een prijs voor de meeste vis winnen.

Lees meer »
3 juni 2023

Zuidlander Pannakooitoernooi

Op zaterdagmiddag 1 juli organiseren we weer het jaarlijkse Zuidlander Pannakooitoernooi. Ook dit jaar willen we weer een afzonderlijke meidenpoule samenstellen. We starten om 13:00 uur en sluiten rond 16:00 uur af. Daag je vrienden of vriendinnen uit en doe ook mee!

Lees meer »
12 april 2023

Heb jij een goed idee?

Heb jij een leuk idee voor een jeugdactiviteit in de wijk en zou je dat zelf wel willen organiseren? Dan zijn we op zoek naar jou en je idee! Als Werkgroep Jeugd kunnen wij als vrijwilligers maar een beperkt aantal jeugdactiviteiten per jaar organiseren. Ook wij hebben een baan en kinderen. Maar we denken dat er buiten onze werkgroep best wel meer wijkbewoners zijn met leuke ideeën die deze ook zelf wel willen uitvoeren. Deze wijkbewoners willen we graag helpen bij de uitvoer ervan. Dat kunnen we op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld in de vorm van materiaal, onderdak (It Honk), communicatie, etc. Meld daarom je initiatief aan via onderstaande knop.. Dan nemen wij snel contact met je op!

Lees meer »
6 april 2023

De paashaas komt eraan

Ook dit jaar bezoekt de paashaas weer onze mooie wijk De Zuidlanden. Op 1e paasdag doet hij De Klamp en Techum aan en op 2e paasdag Wiarda. Hij bezoekt (vrijwel) alle straten. Dus wil je ook paaseitjes scoren, loop dan naar 'm toe. Je hoort aan de muziek wel of ie bij jou in de buurt is.Fijne paasdagen! 

Lees meer »
19 maart 2023

Meld je aan voor de Moestuinclub

Ook dit jaar organiseren we weer een moestuinclub op de Stadstuin in Techum voor kinderen uit groep 4-8 van de basisschool. We gaan iedere twee weken onder begeleiding van Stadstuinbeheerder Raoul en ouders lekker met z'n allen aan de slag met allerlei lekkere groenten. We starten op donderdagmiddag 6 april. De middagen zijn van 15:00 tot 16:30 uur. De moestuinclub is tot de zomervakantie en we sluiten het seizoen af met een heerlijke BBQ met groenten van eigen tuin. Dat wordt weer smullen!

Lees meer »
15 maart 2023

We gaan weer los!

Zit jouw kind op het voortgezet onderwijs (12-16 jaar)? Laat hem of haar dan weten dat we op vrijdagavond 24 maart weer starten met de Jeugdsoos avonden! De avonden vinden plaats in het activiteitenlokaal It Honk op de 1e etage van het bijgebouw van De Pionier (Molkenkelde 4A in Techum). De avonden zijn van 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Wat er op de avonden gedaan wordt wordt zoveel mogelijk door de jeugd zelf bepaald. De begeleiders faciliteren en organiseren daar waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als spelletjes doen, gamen, film kijken, een goed gesprek voeren of gewoon lekker chillen. Er is veel mogelijk. Ook lijkt het ons leuk om af en toe een buitenactiviteit te doen. Voor meer informatie klik op onderstaande knop.

Lees meer »
19 februari 2023

Weer tijd voor Bingo!

Na het succes van de afgelopen 2 jaar organiseren we ook dit jaar weer de Online Kinder Bingo van De Zuidlanden. Woon je in De Klamp, Techum, Wiarda of Goutum-Sùd en zit je in groep 4-8 van de basisschool? Doe dan ook mee!

Lees meer »
10 februari 2023

Naaiworkshops Pasen

We gaan dit jaar weer naaiworkshops organiseren voor kinderen in groep 5-8 van het basisonderwijs. We starten met naaiworkshops Pasen waarbij je de keuze hebt uit donderdag 2 maart (voorjaarvakantie), zondag 12 maart en zondag 19 maart.  Het maximaal aantal kinderen per workshopmiddag is 8. De eigen bijdrage is € 9,-

Lees meer »