Berichten

Op deze pagina tref je een overzicht van al onze berichten aan.

13 juni 2023

Doe mee aan de jeugd viswedstrijd

Houd jij van vissen? Let dan goed op. Want op 15 juli organiseren we voor de jeugd uit de wijk een viswedstrijd aan het Alddjip aan De Bleek in Techum. Dit doen we in samenwerking met Hengel Sport Vereniging (HSV) Leeuwarden. Je kan deze middag een prijs voor de grootste of een prijs voor de meeste vis winnen.

Lees meer »
3 juni 2023

Zuidlander Pannakooitoernooi

Op zaterdagmiddag 1 juli organiseren we weer het jaarlijkse Zuidlander Pannakooitoernooi. Ook dit jaar willen we weer een afzonderlijke meidenpoule samenstellen. We starten om 13:00 uur en sluiten rond 16:00 uur af. Daag je vrienden of vriendinnen uit en doe ook mee!

Lees meer »
12 april 2023

Heb jij een goed idee?

Heb jij een leuk idee voor een jeugdactiviteit in de wijk en zou je dat zelf wel willen organiseren? Dan zijn we op zoek naar jou en je idee! Als Werkgroep Jeugd kunnen wij als vrijwilligers maar een beperkt aantal jeugdactiviteiten per jaar organiseren. Ook wij hebben een baan en kinderen. Maar we denken dat er buiten onze werkgroep best wel meer wijkbewoners zijn met leuke ideeën die deze ook zelf wel willen uitvoeren. Deze wijkbewoners willen we graag helpen bij de uitvoer ervan. Dat kunnen we op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld in de vorm van materiaal, onderdak (It Honk), communicatie, etc. Meld daarom je initiatief aan via onderstaande knop.. Dan nemen wij snel contact met je op!

Lees meer »
6 april 2023

De paashaas komt eraan

Ook dit jaar bezoekt de paashaas weer onze mooie wijk De Zuidlanden. Op 1e paasdag doet hij De Klamp en Techum aan en op 2e paasdag Wiarda. Hij bezoekt (vrijwel) alle straten. Dus wil je ook paaseitjes scoren, loop dan naar 'm toe. Je hoort aan de muziek wel of ie bij jou in de buurt is.Fijne paasdagen! 

Lees meer »
19 maart 2023

Meld je aan voor de Moestuinclub

Ook dit jaar organiseren we weer een moestuinclub op de Stadstuin in Techum voor kinderen uit groep 4-8 van de basisschool. We gaan iedere twee weken onder begeleiding van Stadstuinbeheerder Raoul en ouders lekker met z'n allen aan de slag met allerlei lekkere groenten. We starten op donderdagmiddag 6 april. De middagen zijn van 15:00 tot 16:30 uur. De moestuinclub is tot de zomervakantie en we sluiten het seizoen af met een heerlijke BBQ met groenten van eigen tuin. Dat wordt weer smullen!

Lees meer »
15 maart 2023

We gaan weer los!

Zit jouw kind op het voortgezet onderwijs (12-16 jaar)? Laat hem of haar dan weten dat we op vrijdagavond 24 maart weer starten met de Jeugdsoos avonden! De avonden vinden plaats in het activiteitenlokaal It Honk op de 1e etage van het bijgebouw van De Pionier (Molkenkelde 4A in Techum). De avonden zijn van 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Wat er op de avonden gedaan wordt wordt zoveel mogelijk door de jeugd zelf bepaald. De begeleiders faciliteren en organiseren daar waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als spelletjes doen, gamen, film kijken, een goed gesprek voeren of gewoon lekker chillen. Er is veel mogelijk. Ook lijkt het ons leuk om af en toe een buitenactiviteit te doen. Voor meer informatie klik op onderstaande knop.

Lees meer »
19 februari 2023

Weer tijd voor Bingo!

Na het succes van de afgelopen 2 jaar organiseren we ook dit jaar weer de Online Kinder Bingo van De Zuidlanden. Woon je in De Klamp, Techum, Wiarda of Goutum-Sùd en zit je in groep 4-8 van de basisschool? Doe dan ook mee!

Lees meer »
10 februari 2023

Naaiworkshops Pasen

We gaan dit jaar weer naaiworkshops organiseren voor kinderen in groep 5-8 van het basisonderwijs. We starten met naaiworkshops Pasen waarbij je de keuze hebt uit donderdag 2 maart (voorjaarvakantie), zondag 12 maart en zondag 19 maart.  Het maximaal aantal kinderen per workshopmiddag is 8. De eigen bijdrage is € 9,-

Lees meer »
3 november 2022

Sinterklaasintocht en -feest

De Sint zal na aankomst met zijn pieten naar het Van der Valk Hotel gaan waar een knallend Sinterklaasfeest zal zijn. Het feest begint om 14:00 uur en eindigt rond 14:45 uur. Het feest is alleen toegankelijk voor kinderen uit de Zuidlanden en Goutum-Sùd van 4 t/m 9 jaar. De kinderen worden begeleid door leden van de organisatie.

Lees meer »
2 november 2022

Nieuwe naaiworkshops

Nu de zomer voorbij is gaan we weer naaiworkshops organiseren voor kinderen in groep 5-8 van het basisonderwijs. We starten deze maand met de naaiworkshops Herfst waarbij je de keuze hebt tussen 13 en 27 november. In december hebben we de naaiworkshops Kerst met de keuze tussen de middagen 10 en 11 december. Schrijf je nu in want vol=vol. Het maximaal aantal kinderen per workshopmiddag is 8.

Lees meer »
26 oktober 2022

Lampionoptocht

Een hoogtepunt voor de kinderen in onze wijk is de Sint Maarten viering op 11 november. De afgelopen jaren konden we door het Corona virus helaas geen lampionoptochten organiseren. Maar dit jaar lukt dat wel weer! Omdat onze wijk alsmaar groter wordt starten we dit jaar tegelijkertijd in alle buurtschappen van De Zuidlanden een lampionoptocht zodat de kinderen in hun eigen woonomgeving hun mooie lampions kunnen showen. De optochten starten om 18:00 uur op de locaties aangegeven op het affiche. Na afloop krijgen de kinderen chocolademelk met wat lekkers. Daarna kunnen de kinderen op eigen gelegenheid zingend bij de deuren van buurtbewoners langs. Kom ook! Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Het wordt weer ouderwets gezellig op 11 november. 

Lees meer »
28 augustus 2022

Wat een geweldige dag!

Gisteren organiseerden we de jaarlijkse sport- en spelmiddag van De Zuidlanden. En wat een fantastische middag werd het. Geholpen door prachtig weer gingen ruim 200 kinderen volledig los op de Bleek en het aangrenzende water in Techum. Wat is het toch geweldig om de kinderen uit de wijk zo bezig te zien en plezier te zien hebben. Aansluitend op de middag was er nog een spetterende Waterfun met BBQ avond voor de kinderen op het voortgezet onderwijs. Die was ook zeer geslaagd.We kijken als Werkgroep Jeugd terug op een zeer geslaagde dag. Bedankt alle vrijwilligers dat jullie dit met ons mogelijk maakten. Samen maken we de wijk!Komende week gaan we allemaal leuke foto's van de dag op onze website plaatsen. Je kan ze vinden met onderstaande button.

Lees meer »